BENT U INTERNATIONAAL ACTIEF EN ZIJN UW INTERNATIONALE ACTIVITEITEN GERAAKT DOOR DE CORONACRISIS? U STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

MEER INFORMATIE VIND U HIER BENEDEN …

Meer informatieNeem contact op

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Mijn naam is George Kort, via Export Consultancy Kort en i.c.m. mijn jarenlange internationale ervaring op exportgebied en met behulp van de verschillende beschikbare SIB subsidie vouchers van de RVO, kan ik u helpen uw export kansen in beeld te brengen en een boost te geven. Mijn overbekende Nederlandse handelsgeest gecombineerd met mijn uitgebreide export ervaring, naast mijn jarenlange ervaring als coach voor (startende) internationale ondernemers, kan ook voor uw onderneming een belangrijke weg naar internationaal succes zijn. De SIB subsidie vouchers geven u een financiële bijdrage en het comfort om -ondersteund door Export Consultancy Kort – sneller en meer effectief stappen naar internationaal succes te zetten.

Voor meer informatie over het SIB coaching programma kunt u onze video hiernaast bekijken…

Bezoek ook www.eckonline.eu

HIER VIND U MEER INFORMATIE OVER HET STARTERS INTERNATIONAL BUSINESS (SIB) PROGRAMMA EN DE BESCHIKBARE SUBSIDIE VOUCHERS

BESCHIKBARE VOUCHERS

Door uw producten te verkopen in het buitenland spreidt u uw risico’s beter. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterke punten? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te pakken? Vier (4) verschillende vouchers van de SIB-regeling en een financiële bijdrage helpen u hierbij. U kunt hiermee:

 • werken aan een concreet actieplan;
 • individueel deelnemen aan een beurs in het buitenland;
 • deelnemen aan een gezamenlijke beursinzending of handelsmissie;
 • kennis verwerven op internationaal juridisch en fiscaal gebied en marktonderzoek;
 • hulp krijgen bij het betreden van een buitenlandse markt.

Aan de hand van een telefonische of online kennissessie bepaal ik welk subsidie traject het beste bij uw wensen past en of u hiervoor in aanmerking komt. Samen zetten wij dan de voucheraanvraag in gang.

Export Consultancy Kort is aangemerkt om namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de individuele subsidie trajecten uit te voeren in het kader van de regeling Starters International Business (SIB).

1 – SIB Coachingsvoucher

Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet en hét antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Samen ontwikkelen we een concreet exportstappenplan.

Door export kunt u uw risico’s beter spreiden. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterktes? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te pakken? Met Starters International Business komt u tot een duidelijk stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt.

Door drie à vijf online coachgesprekken is het doel is om op gestructureerde wijze vorm te gaan geven aan uw internationale export mogelijkheden en deze in te bedden in uw organisatie d.m.v. het formuleren van een actieplan voor de internationaliseringsstrategie van uw onderneming. De coachingsvoucher is een online voucher waarmee u Export Consultancy Kort betaalt.

RVO bijdrage SIB Coaching Voucher: 100% van de kosten van dienstverlening t.w.v. EUR 2500,- subsidie.

Uw bijdrage: Gemotiveerde deelname aan de coaching sessies en betaling BTW t.w.v. EUR 525,- (U krijgt een factuur van voor alleen de BTW, welke u weer kunt terugvragen via uw aangifte omzetbelasting).

2 – Kickstartvoucher

Bent u een internationaal actieve ondernemer in Nederland en zijn uw internationale activiteiten geraakt door de coronacrisis? U staat er niet alleen voor. Met een online Kickstartvoucher krijgt u 80% korting op de inhuur van Export Consultancy Kort. Dit tot een maximum van € 2.500 exclusief btw.

Samen met Export Consultancy Kort gaat u aan de slag om de gevolgen van de coronacrisis voor uw bedrijf in het buitenland te beperken. We kunnen bijvoorbeeld kijken hoe uw leveranciersketen te verleggen of een nieuw marketingplan op te stellen om daarmee uw marktpositie te verbeteren. Ook kan het lonen om onderzoek te doen naar nieuwe (digitale) verdienmodellen, we werken samen aan:

 • Het verbeteren van internationale productie, leveranciersketens en/of logistieke processen;
 • Het opstellen van een nieuw internationaal sales- en marketingplan;
 • Het onderzoeken van nieuwe internationale verdienmodellen, bijvoorbeeld digitalisering; of
 • De organisatie rondom geldzaken en procesbeheer op afstand
 • Het in kaart brengen en benaderen van potentiële klanten

RVO bijdrage SIB Kickstartvoucher: 80% van de kosten van dienstverlening tot een maximum van EUR 2500,- subsidie.

Uw bijdrage: overige kostendeel van de geaccordeerde Export Consultancy Kort offerte.

3 – SIB Voucher Marktentree

Heeft u een land gevonden waar u de beste kansen ziet voor uw product? Wilt u graag begeleiding bij het betreden van deze markt? Dan is de Voucher Marktentree van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u. Met deze voucher kunt u met korting Export Consultancy Kort inhuren die u verder in het hele proces van aanvraag, beoordeling en uitvoering begeleidt.

Wat kunnen wij voor u betekenen:

 • Wij helpen u bij het lokaliseren en introduceren van lokale netwerken van belangrijke contacten bij de overheid of in het bedrijfsleven
 • Wij zorgen voor het initiëren, kwalificeren en selecteren van contacten in het doelland
 • Het uiteindelijke doel  is om u in contact te brengen met de juiste zakenpartners in uw doelland

De voucher marktentree is een online voucher waarmee u mij betaalt. Na aflevering van het eindrapport zet u de voucher op naam van Export Consultancy Kort en ik wissel de voucher dan digitaal in.

RVO bijdrage Voucher Marktentree: 50% van de kosten van dienstverlening tot een maximum van EUR 2500,- subsidie.

Uw bijdrage: overige kostendeel van de geaccordeerde Export Consultancy Kort offerte.

4 – SIB Kennisvoucher

Bent u mkb-ondernemer en wilt u duurzaam uitbreiden naar een specifieke buitenlandse markt? Dan is een kennisvoucher van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u. Deze voucher geeft u korting op de inhuur van Export Consultancy Kort die u verder kan begeleiden bij uw internationale plannen.

Het SIB kennisvoucher is gericht op ondernemingen die behoefte hebben aan marktonderzoek of juridisch/fiscaal advies voor een specifieke (nieuwe) markt en is een online voucher waarmee u Export Consultancy Kort betaalt. De voucher is goed voor 50% van de kosten en bedraagt maximaal € 2.500 exclusief btw. U kunt de voucher gebruiken voor de volgende onderdelen:

 1. Advies op internationaal juridisch en fiscaal gebied.
 2. Het laten opstellen van een marktonderzoeksrapport.
 3. Het volgen van een training om uw kennis over internationaal ondernemen te vergroten.

RVO bijdrage: SIB Kennisvoucher: 50% van de kosten van dienstverlening tot een maximum van EUR 2500,- subsidie.

Uw bijdrage: overige kostendeel van de geaccordeerde Export Consultancy Kort offerte.

UW DEELNAME AAN HET RVO EXPORT COACHING TRAJECT SIB 2020…

HOE KUNT U DEELNEMEN EN WAT ZIJN DE SPELREGELS?

Het doel?

Het op gestructureerde wijze vormgeven van export en het inbedden van die activiteiten in uw organisatie via een van vier beschikbare subsidie vouchers die bij uw onderneming passen.

Voor wie?

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Hoe?

Door het in kaart brengen van uw situatie en een plan van aanpak te maken (stappenplan) samen met u als ondernemer en dit ism Export Consultancy uit te voeren. De vier verschillende vouchers van de SIB-regeling en een financiële bijdrage helpen u hierbij.

Waar moet u aan voldoen voor deelname?

Om deel te nemen aan een van bovengenoemde RVO subsidievouchers moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
– U bent mkb-ondernemer.

Voor het SIB Coachingvoucher:
– In het afgelopen jaar bedroeg de export niet meer dan 25 procent van de totale omzet van uw onderneming
of
– Uw onderneming staat niet langer dan drie jaar ingeschreven  bij de Kamer van Koophandel.

Voor het SIB Kickstartvoucher:
– U bent al actief in het buitenland en uw buitenlandse activiteiten zijn geraakt door de Corona-crisis.

eHerkenning:

Voor het aanvragen van een van de regelingen die onder het Starters International Business (SIB) vallen heeft u eHerkenning nodig, ga naar de website eHerkenning en bepaal bij welke aanbieder u eHerkenning wilt aanvragen of contacteer mij voor meer informatie en hulp.

Wat houdt het in?

Alle coaching trajecten zijn een bewustwordings- en activeringstraject met een land- of regio-onafhankelijke oriëntatie, dat uit drie opvolgende stappen bestaat:

1) Motivatie, ambitie en onderscheidend vermogen: In deze stap worden op basis van de
ambitie van de ondernemer en het onderscheidend vermogen van zijn product/dienst en
onderneming kansrijke exportmarkten geïdentificeerd
2) Marktinformatie: Tijdens deze stap wordt de aantrekkelijkheid van deze markten nader
onderzocht
3) Interne analyse: Deze stap inventariseert wat nodig is om succesvol te worden op deze
markten. Dit mondt uit in een actiepuntenlijst internationaal ondernemen en is het eindpunt van het adviestraject


Ook informeer ik u over de 2 andere beschikbare vouchers waar u gebruik van kunt maken tijdens of na de coaching trajecten:

 • SIB Voucher Individuele Beursdeelname; voor deelname aan een beurs in het buitenland
 • SIB Missievoucher; voor deelname aan een gezamenlijke beursinzending of handelsmissie

Neem contact met me op voor een vrijblijvende online kennissessie – 06-13119120

Verstuur hier uw bericht:

1 + 2 = ?

+31(0) 613119120

Export Consultancy Kort
George G.M. Kort
Maanglans 28
3824EB Amersfoort
The Netherlands

KVK: 50337289
BTW: NL001504275B82

Volg me op LinkedIn, Instagram of Twitter